Tilleggsutstyr og oppgraderinger som kan bestilles med din båt              ( listet opp i samme rekkefølge som prislisten )

Rustfri kjøl

Svingkjøl i rustfritt stål

Dette er standard på Phobos 25 og 27, men valgfri oppgradering av Phobos 21/24. Fordelen med rustfri kjøl er at den krever lite vedlikehold.

Rattstyring

Rattstyring på pidestal

Dette er standard på Phobos 27 men valgfri oppgradering av P25. Ratt og rorkult har hver sine fordeler, så du velger selv hva du foretrekker på Phobos 25.

Primet og stoffet

Ferdigbehandlet skrog

Hvis du bestiller båt med ferdig behandlet skrog slipper du arbeidet med å slipe, prime og stoffe. Det er snakk om 3 strøk som du sparer deg for ved å bestille dette.

Farget skrog

Farget skrog (klikk for å se forslag)

Alle båter leveres som standard med hvitt skrog. Hvis du ønsker blått, grått eller rødt skrog (eller annen, valgfri farge) kan du bestille dette mot et tillegg. (RAL farger)

Motor

Innenbords motor (illustrasjonsfoto)

Skal du bruke båten mye utaskjærs og i høy sjø er innenbords motor en fordel.
Men båten blir ikke lenger så nett og lett å transportere, og du mister noe plass inne.

Rullefokk

Rullefokk med aluminiumsprofil

Fler og fler velger rullefokk til sin båt, men den har både fordeler og ulemper. Fordel: lett å rulle seilet ut og inn. Ulemper: flere bevegelige og utsatte deler ved rigging.

Lewmar selvstrammende vinsj

Lewmar selvstrammende vinsjer

Fordelen med selvstrammende vinsj er at den kan brukes med èn hånd på sveiven. Det betyr at den andre hånden er fristilt til å gjøre andre ting. Fint ved soloseilas.

Genaker

Genaker med skjøte

Hvis du ønsker ekstra seil-areal ved lite vind, eller for å oppnå enda større fart, så kan du vurdere en gennaker. Seilet er en blanding av Genoa og Spinnaker ( ill.-foto)

Stormfokk

Stormfokk for forstaget

Skulle det virkelig blåse opp kan det være en fordel å ha en stormfokk som kan festes rundt forstaget, slik at rullefokka er sikret. Da tåler båten mer vind.

Bruce-anker

Ankere og ankerline

Alle båter må ha et anker eller to; vi anbefaler 2 ankere som et minimum. Bruce-anker er fint som hovedanker foran. En rull med line på hekken er praktisk.

Cockpitbord

Cockpit-bord

Selv om det tar litt plass når man stuer det bort, er det kjekt å ha et lite bord tilgjengelig for cockpit'en. Intet must, men kjekt å ha.

Sprayhood

Sprayhood

For å kunne ha inngangsluke oppe når det regner, uten at det drypper inn i båten, er det kjekt å ha en sprayhood (kalesje) som kan trekkes over inngangen.

Cockpit-telt

Cockpit-telt

Hvis du skal på lengre turer i ustadig vær er det kjekt å ha et telt over cockpit. Med et slikt telt blir det lunt selv når det regner og blåser. Noen liker det, andre ikke.

Vedlikeholdsfri teak

Flexi-teak i cockpit

Alle Phobos-båter kan leveres med plast-teak som gjør cockpit litt ekstra eksklusiv. En fordel er at det er mindre skittsomt enn det lyse grå som er standard.

Cockpit dusj

Dusj i cockpit

Hvis du ønsker å kunne skylle av saltvann etter et bad, eller ta en skikkelig dusj når du er på tur, så kan dusj i dockpit være løsningen. Men det er dusj i en del havner

Speil WC

Stort speil på badet

For å øke romfølelsen inne på badet kan du bestille et ekstra, heldekkende speil som gjør nytten. Noen liker det, andre ikke.

Mahogney interiør

Mahogney interiør

Mange foretrekker et lyst interiør, men det er noen som liker det klassiske, rødbrune mahogney-interiøret. Mot et lite tillegg kan båten innredes med mahogney-finèr.

Vegg foran eller bak

Vegg mot akterlugar eller forpigg

Phobos 25 og 27 kan leveres med avstengt forpigg og/eller akterlugar. Fordelen er at det blir mer privat i lugarene. Ulempen er at man mister noe av romfølelsen.

Skap med hyller

Ekstra skap med hyller

Hvis du ønsker ekstra lagringsplass for klær og gjenstander kan du bestille ekstra skap foran eller bak. Det tar litt av køya, men kan allikevel være kjekt å ha.

Kjeramisk saltvanns-toalett

Kjeramisk saltvannstoalett m. septik

Phobos 25 og 27 har dette som standard, men Phobos 21 og 24 kan leveres med dette mot et tillegg. Hvis båten leveres med saltvannstoalett vil septiktank bli installert.

Porta Potti

Mobilt toalett, Portapotti

Det enkle er ofte det beste; og et portabelt toalett har fordelen at det sjelden går i stykker og kan lett byttes ut. Toalettet har egen septiktank og kan tømmes i sjøen.

Kjøleboks Waeco

Elektrisk kjøleboks, Waeco

Hvis du ønsker kald mat og drikke over en lengre periode bør du ha en elektrisk kjøleboks om bord. Men noen foretrekker en enkel, isolert boks og kjøleelementer.

Kombi dusj spring

Dusjmulighet på badet

Ettersom det er fin ståhøyde på badet i Phobos 25 og 27 kan disse leveres med dusj-opplegg koblet til varmtvannsbereder. Kjekt hvis du sjelden er i havn.

Kopper og kar

Kopper og kar

For å spare deg for arbeidet med å selv gå til innkjøp av kopper og kar til båten, tilbyr vi å levere dette komplett som en ekstra service. Praktisk utstyr i grei kvalitet.

Vannpumpe

Elektrisk vannpumpe "trykkvann"

Dette er standard på Phobos 25 og 27, men kan bestilles som tilleggsytstyr på Phobos 21 og 24. Fordel: enkelt å tappe vann av kranen. Ulemper: krever strøm.

Solcellevifte

Vifte i taket, solcelledrevet

For å sikre god, kontinuerlig ventilasjon er det kjekt å ha en selvgående vifte i taket. Leveres som standard på P25 og P27, men mot et tillegg på Phobos 21 / 24.

Dekkslampe

Dekksbelysning

Hvis du skal ut og seile i mørket er det kjekt å kunne slå på en lampe som lyser opp dekk. Ikke nødvendig, men praktisk.

Landstrøm

230 V Landstrøm-anlegg

Dette er standard på Phobos 25 og 27, men ikke på 21- og 24-foteren. Fordelen med ferdig innlagt landstrøm er at du slipper å ha skjøteledning gjennom luker.

Leselampe

Leselamper

Båtene har i utgangspunktet bra med belysning, men man kan ønske seg en ekstra leselampe ved en køye eller ved enden av en sofa i salongen. Valgfritt tillegg

Radio med CD og USB

Radio / CD-spiller med USB / MP3

Man kan klare seg med en enkel, bærbar radio eller MP3-spiller, men noen liker å ha anlegget fast koblet opp mot 12 V batteri med relativt gode høyttalere.

Webasto varmeapparat

Webasto diesel varmeapparat

Selv om en liten vifteovn / kupèvarmer kan gjøre susen i havn, så vil et varmeapparat gjøre de kjølige vår- og høstkveldene langt lunere med et varmeapparat om bord.

Wallas varme

Wallas parafin varmeapparat

Dette varmeapparatet går på parafin, og fungerer godt som en liten varmekilde. Det bruker veldig lite strøm, og er således fint for de minste modellene Phobos 21 og 24.

Batterier båt

Batterier

Det er god plass til batterier om bord i båtene, og du velger selv hvor store og hvor mange batterier du ønsker å ha ombord.

Batterilader

Batteriladere

Jo større batterilader, jo fortere lades batteriene. Vi anbefaler 15 Ampere selv om det koster litt mer. Vanlig bil-lader kan også erstatte vårt forslag til lader.

Raymarine logg

Ekkolodd og Logg

Det er ikke helt nødvendig, men kan være kjekt å ha om bord. Man får bedre kontroll med gjeldende dybde under båten, og gjeldende fart gjennom vannet.

Kartplottere

GPS kartplotter, Raymarine

Fordelen med en GPS kartplotter som er fast montert er at den alltid får strøm, og den er vanntett. Et artig alternativ er IPAD eller en annen form for nettbrett.

Radar

Radarscanner for GPS kartplotter

Hvis du skal seile mye mellom holmer og skjær, i tåke og i mørket, vil en radar være kjekk å kunne slå på fra tid til annen. Den "ser i mørket", men bruker mye strøm.

Autopilot

Autopilot, Raymarine ST1000

Hvis du vil ha en mer avslappende seilas og slippe å styre båten til enhver tid, så vil en liten autopilot være kjekk å ha. Seiler du alene er den også som en ekstra rormann.

Autopilot for rattstyring

Autopilot, Raymarine SPX for ratt

Hvis du vil ha en mer avslappende seilas og slippe å styre båten til enhver tid, så vil en liten autopilot være kjekk å ha. Seiler du alene er den også som en ekstra rormann.

Sikkerhetsutstyr

Sikkerhetspakke

Som en ekstra tjeneste har vi satt sammen forslag til sikkerhetsutstyr for din båt. Du kan alt. kjøpe det du selv ønsker, når du vil.   (illustrasjonsfoto, se prislite for detaljer. )

Lensepumpe

Lensepumper

Skulle båten ta inn vann er det kjekt å kunne lense den raskt og greit. Dette kan enten gjøres med bøtter og spann, eller en fast montert lensepumpe eller to.

Flytevester

Flytevester

Det er viktig og påbudt å ha nok flytevester om bord, så vi har satt opp et forslag til antall og vekt. De dekker vanligvis behovet, også når du har gjester om bord.

Seiledress flyteoverall

Seiledress / flyteoverall

Det mest anvendelige plagget du har om bord er en flyteoverall du kan ta på deg når det blir litt kjølig eller vått. Den er sikker, komfortabel, vanntett og isolerende.

Seilkurs Oslo Seilskole

Seilkurs med Oslo Seilskole

Hvis du ikke kan seile fra før kan du raskt lære mye om dette gjennom et lite kurs hos Oslo Seilskole. De kjører 15 timers begynnerkurs fra Aker Brygge i Oslo.

Sjøkart plast

Sjøkart over Oslofjorden

Noe av det viktigste du har om bord er sjøkart i papirformat. Eller aller best: kart trykket på plast. Vi kan levere kartserier trykket på plast og bundet inn som permer

Navigasjonsutstyr

Navigasjonsutstyr - se prisliste

I forbindelse med å finne frem på fjorden og i ukjent farvann bør du ha litt mer enn bare sjøkartet. Denne pakken er ganske standard, og gjør deg klar for å navigere.

Tohatsu SailPro 6hk

Tohatsu påhengsmotorer

Båtene leveres som standard uten motor, men vi kan skaffe ønsket motor slik at du slipper å gjøre dette selv. Vårt forslag er Tohatsu SailPro med ekstra lang stamme.

Tilhenger trailbar seilbåt

Tilhengere
Alle Phobos turseilebåter er trailbare, det vil si at de enkelt kan settes på tilhenger og flyttes med bil. Merk deg følgende: Phobos 25 og 27 er for brede for norske veier uten "Bred Last" - eskorte og varsling.